1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

 

Enkele citaten uit de proefnotitie van de voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers

 

Witte wijnen

AURATO

Op het palet is de wijn droog met een gemiddelde smaakintensiteit met smaken van groene pruimen, peer en vlierbloesem. Het amandeltje geeft een zacht bitter en lengte aan de afdronk. Een zacht, aromatisch glas wijn met een goede kwaliteit. 

CAVACEPPO

Mooi verpakte zuren op het palet en ook hier komen de rijpe, haast specerijachtige tonen terug en is er meer fruit te proeven. Vooral kweepeer, gele appel en perzik. Een gastronomische wijn van goede kwaliteit.

NAVICCHIO

De afdronk is heerlijk in balans met lang aanhoudende tonen van fruit en hout. Een goed gemaakt glas en door de volheid een prima tafelpartner. Het kan vele gerechten aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rode wijnen

CONTE ROSSO

Een erg goede wijn met een mooie balans tussen kracht, opwekkende zuren en de smaakintensiteit. De tannine is zijdezacht en mooi verweven in de smaak.

DONELLO

De wijn is robijnrood en mooi briljant van kleur. In de mond vallen tevens de frisse, kersachtige impressies en tonen van hooi op. Een aangename wijn met zachte tannine en een aangename doordrinkbaarheid.

MARINUS

Op het palet is de wijn droog met bovengemiddeld zuren, alcohol, body en tannine. Alles zeer mooi in balans mede ook omdat de smaakintensiteit zeer prominent aanwezig is. Een complexe, volle en uitgebalanceerde wijn die vooral aan tafel in volle glorie kan schitteren.