1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ROSATO I.G.P. Marche

Alcohol: 12,5%

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone- Ascoli Piceno- Marche

Druivenras (handgeplukt): Sangiovese en Montepulciano

Vinificatie en productiesysteem: Zachte persing, Korte marceratie (4-8 uren), directe scheiding van de most, gisting bij een gecontroleerde temperatuur (15-16° C), opslag in tanks van roestvrij staal.

Kenmerken: Droge lichte rosé wijn. Fruitig, delicaat met een geur van perzikbloemen.

Smaak: Levendige aromatische, frisdroge fruitsmaak.  

Serveer temperatuur: Koud bij 8-10° C

Suggesties: Geschikt als aperitief, tevens geschikt bij vele lichte voorgerechten en pastagerechten.

 

 

 

CONTE ROSSO - Rosso Piceno DOC

Alcohol: 13.0% Vol

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt):  Sangiovese en Montepulciano

 

Vinificatie en productiesysteem: Zachte persing, gisting in 8-10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (18-25 °C), opslag in tanks van roestvrij staal.

Kenmerken: Droge robijn rode wijn, fris en licht, geschikt voor elke gelegenheid.

Smaak: Droog, vol, harmonieus en soepel.

Serveertemperatuur: Koel (15-16 °C)

Suggesties: past goed bij pastagerechten, wit vlees en kaas

 

 

                                                   

 

Donello

DONELLO - Marche Sangiovese IGT

Alcohol: 13.5% Vol

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Sangiovese

 

Vinificatie en productiesysteem: Zachte persing, gisting in 12-15 dagen onder gecontroleerde temperatuur (20-25 °C), opslag in betonnen tanks.

Kenmerken: Een smaakvolle wijn met robijn rode kleur en met een zoet en elegant bouquet met een geur van viooltjes en bosvruchten.

Smaak: Droog, intens met een aangenaam tannine.

Serveertemperatuur: Kamertemperatuur (18-19 °C)

Suggesties: Past goed bij geroosterd en/of gegrild vlees; wild en gerijpte kazen.

 

 

 

MARINUS - Rosso Piceno Superiore DOC

Alcohol: 14,0% Vol

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Montepulciano en Sangiovese

 

Vinificatie en productiesysteem: Zachte persing, fermentatie gedurende 12-18 dagen onder gecontroleerde temperatuur (24-28 °C) en daarna de rijping in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden en tot slot in eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.

Kenmerken: Intense kleur en levendig, onderscheidend en aantrekkelijk. Intense aromatische geur van rood fruit, zoals zwarte bessen en frambozen.

Smaak: Licht tannine, vol en fruitige, lange en fluwelen afdronk.

Serveertemperatuur: Kamertemperatuur (18-19 °C)

Suggesties: Past goed bij geroosterd en/of gegrild vlees, wild en gerijpte kazen.

 

 

 

ZIPOLO - Marche Rosso IGT

Alcohol: 14,5% Vol

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Montepulciano, Sangiovese en Merlot (Alleen geproduceerd in de beste wijnjaren in zeer kleine hoeveelheden).

 

Vinificatie en productiesysteem: Zachte persing, fermentatie in 15-25 dagen onder gecontroleerde temperatuur (22-28 °C), vervolgens rijping in eikenhouten vaten van 16 tot 24 maanden en tot slot rijping van 12 maanden in de fles.

Kenmerken: De kleur is diep robijn rood met paarse nuances, met geuren van zwarte bessen, pruimen en ingelegd fruit, verenigd in perfecte harmonie met de vanille en zoethout

Smaak: Krachtig en aromatisch, met stevige structuur en een kruidige afdronk, zacht en fluwelig.

Serveertemperatuur: Kamertemperatuur (18-19 °C).

Suggesties: Past goed bij rood vlees en wild.

 

 

 

 

LUKONT - Montepulciano Marche Rosso IGT

Alcohol: 15,0%

Productiegebied: Monteprandone - zuidelijke helling.

Druivenras (handgeplukt): 100% Montepulciano

Bijzonderheden:  Slechts 3000 flessen per jaar.

 

Vinificatie en productiesysteem: Zachte persing. Na de gisting wordt de wijn gerijpt in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 15 maanden; daarna is de veroudering in 12 maanden in cementen kuipen. Vervolgens nog minstens 6 maanden rijping in de fles.

Kenmerken: Robijn rood,  diep, helder en intens, zeer bijzondere geur van zoethout en bessen.

Smaak: Krachtig en robuust, aromatisch met mooie tannines.

Serveertemperatuur: 18 °C

Suggesties: Voor een bijzondere gelegenheid