CONTE ROSSO

Rosso Piceno D.O.P.

Alcoholgehalte: 13,0%

 

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Sangiovese, Montepulciano

Vinificatie- en productiesysteem: zachte persing, fermentatie gedurende 8-10 dagen bij gecontroleerde temperatuur (18-25 ° C), conservering in thermisch geconditioneerde roestvrijstalen tanks, koude botteling in steriele bottellijn.

Kenmerken: Intens robijnrode wijn, delicaat en geurig. Aangenaam, aromatisch en zacht

Smaak: Droge rode wijn, fris en licht, geschikt voor elke gelegenheid.

Serveertemperatuur: serveren bij 15-16 ° C.

Suggesties: Wijn voor de hele maaltijd, past perfect bij voorgerechten, wit vlees en kazen.

 

 

DONELLO

Marche Sangiovese I.G.P.

Alcoholgehalte: 13,5%

 

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Sangiovese

Vinificatie- en productiesysteem:  zachte persing, fermentatie gedurende 12-15 dagen bij gecontroleerde temperatuur (20-25 ° C), conservering in cementtanks, koude botteling in steriele bottellijn.

Kenmerken:  Aangenaam om te drinken, robijnrode kleur, elegant boeket.

Smaak: Duidelijke geuren van viooltjes en vruchten van bossen. Intense droge smaak, aangenaam tannine.

Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C)

Suggesties: wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.

 

 

 

MARINUS

Rosso Piceno Superiore D.O.P.

Alcoholgehalte: 14,0%

 

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Montepulciano, Sangiovese

Vinificatie- en productiesysteem: zacht persen van de geselecteerde druiven, fermentatie gedurende 12-18 dagen bij gecontroleerde temperatuur (24-28 ° C) en conservering in thermisch geconditioneerde roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden. Vergrijzing in eikenhouten peuken gedurende één jaar, koude botteling in steriele bottellijn.

Kenmerken: Aantrekkelijke, karakteristieke, intense robijnrode kleur.

Smaak: Schone en onderscheidende kracht van olfactorische geur, met een intense aromatische geur van rode schil, zwarte bessen en frambozen. Licht tannine, van lekker lang en fluweelachtig lichaam.

Serveertemperatuur:  serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C).

Suggesties: Wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.

 

 

 

 

ZIPOLO

Marche Rosso I.G.P.

Alcoholgehalte: 14,5%

 

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Montepulciano, Sangiovese, Merlot (alleen in zeer beperkte hoeveelheden geproduceerd)

Vinificatie- en productiesysteem:  Zacht persen van de geselecteerde druiven, langzame gisting gedurende 15-25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-28 ° C), rijping in eikenhouten peuken gedurende 16-24 maanden, raffinage van 12 maanden in de fles. 

Kenmerken: Diepe robijnrode kleur met paarse tinten, intense en aanhoudende geuren van zwarte bessen, pruimen en siroopfruit in perfecte harmonie met vanille en zoethoutkruiden.

Smaak: Krachtige en aromatische smaak, met een body van grote structuur, zachte fluweelzachte en pittige afdronk.

Serveertemperatuur:   serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C), nadat de fles een uur eerder is ontkurkt

Suggesties: Wijn voor gebraad en wild. Deze uitzonderlijke wijn moet langzaam worden geproefd om volledig te worden gewaardeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

LUKONT

Marche Rosso I.G.P.

Alcoholgehalte: 15,0%

 

 

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt): Montepulciano 100%

Gemiddelde jaarlijkse productie: 3.000 flessen van 750 ml

Vinificatie- en productiesysteem:  Zacht druivendrukken, maceratie in stalen vaten met handgestampte en gecontroleerde temperatuurgisting

Kenmerken: Diep robijnrode kleur, vol en robuust, met een tanninebestanddeel, omarmd door het aromatische weefsel van de druif.

Smaak: Intens, sterk zoethout en bosvruchtengeuren. 

Serveertemperatuur:   serveren op kamertemperatuur 18 ° C

Suggesties: Wijn voor gebraad en wild. 

 

 

 

 

  

 

ROSÈ

Marche Rosato I.G.P.

Alcohol: 12,5% vol.

 

 

Productiegebied: De heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druivenras (handgeplukt):  Sangiovese, Montepulciano

Vinificatie- en productiesysteem:  Zachte persing, korte maceratie met de schil (4-8 uur), fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (15-16 ° C), conservering in thermoconditioned inox-tanks, koude botteling in steriele bottellijn

Kenmerken: Fris, droog, aangenaam en levendig.

Smaak: Droge rose wijn, fruitig, geurig en licht, uitstekend erg koud en geschikt voor elke gelegenheid, rose fruitig, delicaat met aroma van perzikbloesem.

Serveertemperatuur:  koud serveren bij 8-10 ° C

Suggesties: Wijn voor de hele maaltijd, ideaal voor hors-d'oeuvre, lichte gerechten, gegrilde vis en pizza.

 

 

 

  

© 2018 Wijnhuis Hazelhoff. All Rights Reserved. Designed By Wijnhuis Hazelhoff