CONTE ROSSO

Rosso Piceno D.O.P.

Alcoholgehalte: 13,0%

 

 Wijngaarden van de heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

 

Druiven: selectie van rode druiven - Sangiovese, Montepulciano

Bodemsamenstelling: Middelmatige consistentie met kleien

Vinificatie en productie: zachte persing, fermentatie gedurende 8-10 dagen bij gecontroleerde temperatuur (18-25 ° C), conservering in thermisch geconditioneerde roestvrijstalen tanks, koude botteling in steriele bottellijn.

Smaak en geur: Droge rode wijn, fris en licht, geschikt voor elke gelegenheid. Intens robijnrood,Wijnig, delicaat en geurig. Aangenaam, aromatisch en zacht

Gastronomische suggesties: Wijn voor de hele maaltijd, past perfect bij voorgerechten, wit vlees en kazen.

 

Serveertemperatuur: vers serveren bij 15-16 ° C.

 

 

DONELLO

Marche Sangiovese I.G.P.

Alcoholgehalte: 13,5%

 

Productiegebied: Wijngaarden van de heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druiven: selectie van rode druiven - Sangiovese

Bodemsamenstelling: Middelmatige consistentie met kleien

Vinificatie en productie: zachte persing, fermentatie gedurende 12-15 dagen bij gecontroleerde temperatuur (20-25 ° C), conservering in cementtanks, koude botteling in steriele bottellijn.

Smaak en geur:  Aangenaam om te drinken, robijnrode kleur, elegant boeket. Duidelijke geuren van viooltjes en vruchten van bossen. Intense droge smaak, aangenaam tannine.

 

Gastronomische suggesties: wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.

 

Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C)

 

MARINUS

Rosso Piceno Superiore D.O.P.

Alcoholgehalte: 14,0%

 

Productiegebied: Wijngaarden van de heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche.

Druiven: selectie van rode druiven - Montepulciano, Sangiovese.

Bodemsamenstelling: Middelmatige consistentie met kleien.

Vinificatie en productie: zacht persen van de geselecteerde druiven, fermentatie gedurende 12-18 dagen bij gecontroleerde temperatuur (24-28 ° C) en conservering in thermisch geconditioneerde roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden. Vergrijzing in eikenhouten peuken gedurende één jaar, koude botteling in steriele bottellijn.

Smaak en geur:  aantrekkelijke, karakteristieke, intense robijnrode kleur. Schone en onderscheidende kracht van olfactorische geur, met een intense aromatische geur van rode schil, zwarte bessen en frambozen. Licht tannine, van lekker lang en fluweelachtig lichaam.

Gastronomische suggesties: wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.

 

Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C).

 

ZIPOLO

Marche Rosso I.G.P.

Alcoholgehalte: 14,5%

 

Productiegebied: Wijngaarden van de heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druiven: selectie van rode druiven - Montepulciano, Sangiovese, Merlot (alleen in zeer beperkte hoeveelheden geproduceerd)

Bodemsamenstelling: Middelmatige consistentie met kleien

Vinificatie en productie: zacht persen van de geselecteerde druiven, langzame gisting gedurende 15-25 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (22-28 ° C), rijping in eikenhouten peuken gedurende 16-24 maanden, raffinage van 12 maanden in de fles. 

Smaak en geur: Diepe robijnrode kleur met paarse tinten, intense en aanhoudende geuren van zwarte bessen, pruimen en siroopfruit in perfecte harmonie met vanille en zoethoutkruiden. Krachtige en aromatische smaak, met een body van grote structuur, zachte fluweelzachte en pittige afdronk.

Gastronomische suggesties: wijn voor gebraad en wild. Deze uitzonderlijke wijn moet langzaam worden geproefd om volledig te worden gewaardeerd.

 

Serveertemperatuur: serveren op kamertemperatuur (18-19 ° C), nadat de fles een uur eerder is ontkurkt

 

 

 

LUKONT

Marche Rosso I.G.P.

Alcoholgehalte: 15,0%

 

Druivensoort: Montepulciano 100%

Gemiddelde jaarlijkse productie: 3.000 flessen van 750 ml

Geografische ligging van de wijngaard: gemeente Monteprandone - op het zuiden

Type grond: klei, kalksteen

Trainingsysteem: (VSP) verticale trellised spoorde cordon

Opbrengst (druiven per hectare): 60 kwintalen

Oogst: handmatig, na rijpingcurven

Fermentatie: zacht druivendrukken, maceratie in stalen vaten met handgestampte en gecontroleerde temperatuurgisting

Veroudering en evolutie: in januari wordt de wijn gedecanteerd in eiken barriques waar hij ongeveer 15 maanden oud is; weer 12 maanden in cementtanks en gerijpt met 6 maanden raffinage in de fles.

Gevoelige eigenschappen: diep robijnrode kleur, helder en intens, sterk zoethout en bosvruchtengeuren, vol en robuust, met een tanninebestanddeel, omarmd door het aromatische weefsel van de druif

 

Serveertemperatuur: 18 ° C

 

 

 

ROSÈ

Marche Rosato I.G.P.

Alcohol: 12,5% vol.

 

Productiegebied: wijngaarden van de heuvels van Monteprandone - Ascoli Piceno - Marche

Druiven: selectie van rode druiven - Sangiovese, Montepulciano

Groeisysteem: traditioneel met pergola en lei

Bodemsamenstelling: gemiddelde consistentie met kleien

Vinificatie- en productiesysteem: zachte persing, korte maceratie met de schil (4-8 uur), fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (15-16 ° C), conservering in thermoconditioned inox-tanks, koude botteling in steriele bottellijn

Smaak en geur: droge rose wijn, fruitig, geurig en licht, uitstekend erg koud en geschikt voor elke gelegenheid, rose fruitig, delicaat met aroma van perzikbloesem. Fris, droog, aangenaam en levendig

Conservering: jong dronken. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats

 

Serveertemperatuur: koud serveren bij 8-10 ° C

 

 

 

Gastronomische suggesties: wijn voor de hele maaltijd, ideaal voor hors-d'oeuvre, lichte gerechten, gegrilde vis en pizza

 

 

© 2018 Wijnhuis Hazelhoff. All Rights Reserved. Designed By Wijnhuis Hazelhoff